Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Rozmiar czcionki:

DSC01730W związku z obchodzonym po raz 67. Światowym Dniem  Zdrowia 10.04.2015r.  wzięliśmy udział w seminarium zorganizowanym przez nowomiejski SANEPID przy współudziale Starostwa oraz Inspekcji Sanitarnej. Tematem spotkania było „Bezpieczeństwo żywności”, a hasłem-

     „Z pola na stół–uczyń jedzenie bezpieczne”.

Prowadzące seminarium pracownice SANEPID-u omówiły przyczyny zagrożeń, dokonując podziału na zagrożenia biologiczne,chemiczne,fizyczne i inne oraz przedstawiły wybrane zagadnienia edukacji konsumenckiej, skupiając się na informacjach zawartych na etykietach towarów znajdujących się w handlu.Dbajmy o naturalne środowisko , higienę przygotowywania i spożywania posiłków, zwracajmy uwagę na terminy przydatności produktów spożywczych, ich skład,unikajmy konserwantów ,wzmacniaczy smaku, sztucznych innych chemicznych dodatków. Nie jedzmy też nadpsutych owoców i warzyw, produktów,w których pojawiła się pleśń.

 

Najbliższe

Brak wydarzeń
kwiecień 2017
P W Ś C Pt S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
maj 2017
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4