Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Rozmiar czcionki:

DSC01730W związku z obchodzonym po raz 67. Światowym Dniem  Zdrowia 10.04.2015r.  wzięliśmy udział w seminarium zorganizowanym przez nowomiejski SANEPID przy współudziale Starostwa oraz Inspekcji Sanitarnej. Tematem spotkania było „Bezpieczeństwo żywności”, a hasłem-

     „Z pola na stół–uczyń jedzenie bezpieczne”.

Prowadzące seminarium pracownice SANEPID-u omówiły przyczyny zagrożeń, dokonując podziału na zagrożenia biologiczne,chemiczne,fizyczne i inne oraz przedstawiły wybrane zagadnienia edukacji konsumenckiej, skupiając się na informacjach zawartych na etykietach towarów znajdujących się w handlu.Dbajmy o naturalne środowisko , higienę przygotowywania i spożywania posiłków, zwracajmy uwagę na terminy przydatności produktów spożywczych, ich skład,unikajmy konserwantów ,wzmacniaczy smaku, sztucznych innych chemicznych dodatków. Nie jedzmy też nadpsutych owoców i warzyw, produktów,w których pojawiła się pleśń.

 

Najbliższe

Brak wydarzeń
sierpień 2017
P W Ś C Pt S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
wrzesień 2017
P W Ś C Pt S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1