Rozmiar czcionki:

27.02.2020r. w MCK odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze UTW za 2019 rok w Nowym Mieście Lubawskim, które przebiegło zgodnie z proponowanym i uchwalonym porządkiem obrad.

Zebraniu przewodniczył v-ce prezes UTW Krzysztof Wietecha.

Po wyborze Sekretarza Zebrania oraz Komisji Uchwał i Wniosków zebrani wysłuchali sprawozdania Zarządu UTW z działalności za rok 2019, sprawozdania finansowego Zarządu oraz sprawozdania Komisji Rewizyjnej za rok2019. Lech Bober przedstawił plan działań Zarządu na rok 2020, po czym odbyło się głosowanie i przyjęcie uchwał zatwierdzających powyższe sprawozdania oraz udzielenie Zarządowi UTW absolutorium za rok 2019.

Następnie minutą ciszy zebrani uczcili pamięć naszej zmarłej koleżanki Mirosławy Piwowarczyk.

Prezes Elżbieta Grzonkowska odczytała podziękowanie  rodziców Julki

Rówczyńskiej za wsparcie dla ich córeczki.

Z kolei prezes UTW podziękowała za pracę w 2019 r. koordynatorom grup i zaproszonym gościom, którzy aktywnie współpracują z naszym UTW oraz pani Urszuli Rau.

Następnie odbyły się wybory uzupełniające - członkiem Zarządu (sekretarzem) na miejsce Mirosławy Piwowarczyk wybrano Marię Krezymon, do Komisji Rewizyjnej po rezygnacji Ewy Lange wybrano Grażynę Gawińską.

Powołano też Komisję Statutową. W jej skład weszli -Urszula Rau plus cały Zarząd UTW.

Głos zabrał burmistrz Józef Blank, który pogratulował UTW wspaniałej pracy i

zadeklarował dalszą współpracę z naszym stowarzyszeniem.

Spotkanie zakończył niezwykły spektakl muzyczno-taneczny przygotowany przez naszą grupę artystyczną "pod wodzą" Lilii Karczyńskiej. To było wspaniałe. Dziękujemy.

Najbliższe

Brak wydarzeń