Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Rozmiar czcionki:

64426.04.2018r. z inicjatywy sekcji

kulinarnej naszego UTW grupa

studentów uczestniczyła w warsztatach

kulinarnych w Domu Weselnym Danuty

i Damira Polaków w Brzoziu

Lubawskim.

 

Na naszych oczach szef kuchni, pan Damir Polak przygotował chorwackie śniadanie

i francuski deser. Zapytacie: co to było? Proste, szybkie i łatwe w wykonaniu danie

– klopsiki z mięsa mielonego podane z naturalnym jogurtem i sosem ajvar ( smaki

kuchni  śródziemnomorskiej),a na deser – banan zapiekany w karmelu podany

z lodami, cynamonem i migdałami. To było pyszne ! I do tego okraszone ciekawymi

i życiowymi spostrzeżeniami pana Damira, Chorwata, który uważa, że zdrowe życie

to nie sprawa diety tylko odpowiedniego podejścia do życia!

Dziękujemy sekcji kulinarnej i liczymy na kolejne takie spotkania.