Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Rozmiar czcionki:

64426.04.2018r. z inicjatywy sekcji

kulinarnej naszego UTW grupa

studentów uczestniczyła w warsztatach

kulinarnych w Domu Weselnym Danuty

i Damira Polaków w Brzoziu

Lubawskim.

 

Na naszych oczach szef kuchni, pan Damir Polak przygotował chorwackie śniadanie

i francuski deser. Zapytacie: co to było? Proste, szybkie i łatwe w wykonaniu danie

– klopsiki z mięsa mielonego podane z naturalnym jogurtem i sosem ajvar ( smaki

kuchni  śródziemnomorskiej),a na deser – banan zapiekany w karmelu podany

z lodami, cynamonem i migdałami. To było pyszne ! I do tego okraszone ciekawymi

i życiowymi spostrzeżeniami pana Damira, Chorwata, który uważa, że zdrowe życie

to nie sprawa diety tylko odpowiedniego podejścia do życia!

Dziękujemy sekcji kulinarnej i liczymy na kolejne takie spotkania.

Najbliższe

Brak wydarzeń
Marzec 2019
P W Ś C Pt S N
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Kwiecień 2019
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5